My Owned Preloved Item To Let GO

My Owned Preloved Item To Let GO
my.mini.bundle

Wednesday, July 7, 2010

belog da bersawang!

huhu da lama sgt tak berbelog..huhu sangat2 seboksss okey! okey nak updated2 cite basi dari sayep.. kalau takmo tau, bole bace entry lain sbg cth, link bwh ni (iklan oke!)

1. my mom aka mak saya masuk IJN (ohhh pls jgn tanya "sakit apa??") da tentu2 IJN kan.. so, last tuesday saya adik beradik btolak dari jhr kul 5am trus ke IJN sb masa tu keadaan mak sangat kritikal.. tau tak dapat masuk punye sb mak kat ICU tapi at least bg moral support at bak.

ni da masuk wad biasa.. tengah sleep =)

ni kat ICW kat HKL (b4 transfered to IJN)

ok.. masa da transfer kewad tusaya decide untuk jaga mak memandangkan saya tak kerja (my siblings sume keje.goment lagi, kang cuti lame2 kene pecat trys..huhu) my mom condition is okeh! just takk bole orgramai sangat datang n bercakap banyak sangat.. dia akan sesak nafas... mom tak dapat nak buat operation (either ballon or bypass) coz condition dia yang ada penyakit seranfkai (jantung+kencing manis+darah tinggi) summore,jantung dia  tersumbat n salur darang yang tersumbat tu sume yang kecil.. so high risk la utk buat operation... now, mom cuma makan ubat n DR will try the best utk cari  solution

pls fren, pray for my mom.. sian sangat dia menderita (malam tak bole tdo, siang, ape lagi, then makan tak lalu, nak gerak sket da sakit n sesak nafas..) dia da terbaring kat hosp berapa laMA?? aritu masuk Puteri Specialist seminggu then balik umah jap trus ke HKL 3 hari n now kat IJN dari last Monday. huhu badan dia pon da sakit2 sebab baring je kan.. so kdg2 tu i ajakla diajalan sket ke tingkap tepi tu..

erm.. just nak correct the mistake. my mom condition is still ok although dia sakit jantung.. sedey sangat dengar romurs yang kata mak strok la, tak sedar dirila.. adoi! plsla.. tanya dulu k b4 judge.. org tu dahla sakit, bila dengar mcm ni lagila sakit tau.. saya yang jaga dia seminggu. dia ok! org yang tak datang tengok yang banyak cerita.. haiyaa ini olang!!


ok, dari cerita tu, kite proceed cerila lain!

2nd reason knapa tak update belog ialah.. internet  connection ler! huhuhu last 2 weeks ari ujan patu petir n guruh sabung meyabung.. then saya ni leka terlupa nak tarik wayar tepon.. skali tu, pap! terbakar modem (saya pakai TM net lama okeh! tiada wayar les) keke.. sangat miskin. so, guna broadband jerla.. punyela selow! then en hubby saya buat ape ntah, tetibe takle guna da broadband.. ntah pape je dia.. sakit ati!

tapi pakcik TMNet datang baiki! tadaa sb tula update belog ni..kekeke

3. aisya da besau! patu datangla perangai nak main je stiap mase.. hadoi! penat mak! tak bole berenggang skejap.. asik merengek jer.. pakai baby sling jerla saye.. tapi masa masak, kendong jauh sket sebab takot plak kene minyak.. nak buat ape pon tak bole.. tau plak dia time mama dia dok dpn laptop jer dia da melalak.. sajela tu dengki! heh

video
4. thesis ku!
ape da jadi dgn thesis ku? huhu bayangknla.. pagi-ptg jg aisya, kemas umah, masak, cuci baju. sidai baju, angkat bj, cuci pinggan, manddikan aisya, rehat jap) then petang - mlm ingatkan en suami balikbole tolong jg aisya.. hmm hampeh.. main "ba cak" je patu dah.. aku gak yng kene.. tiada masa oke! so, terpaksala curik2 gak masa.. nak bangun tengah2 malam huhu rasanya sayang betol nak bangun tinggalkan bantal.. hehe.. tapi aku akan tanam dalam ati! perlu siapkan chapter 1 and submit kat sup as late as 13th july n meeting on 18th mst jadi!!

5.. speechless.. kekeke.. (tengah leka tengok aisya senyum kat mama dia tak pasal2..) hehe okey chow, nak masak!! chop, tadi try resepi baru (bende masak sambal) tapi tak sempat snap da abes! huhu





2 comments:

  1. sabar yer jihan....semoga mak jihan cepat sembuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails