My Owned Preloved Item To Let GO

My Owned Preloved Item To Let GO
my.mini.bundle

Monday, November 15, 2010

Petua menghilangkan bau "ketiak"

okeh.. nak share petua yang my sis jumpa n dia try + tambah sendiri (taktaula either dia jumpa or dia cipta sendirik)

okeh.. 1 day nak dijadikan cerita, dalam freezer sista saya terlalu banyak sangat limau nipis.. dia naik muak sampai. in disebabkan oleh bak, suke beli barang kalau nak masak.. dia tak suke nak check ape yg ada, ape yang kene beli.. dia just beli aje..(alasan:malasla nak carik ape yang ada, ape yg takda dalam esbok engkau!)

ok, sista saya mmg seorg yang tak ske membazir..so, ape dia buat?

1. dia makan limau nipis tu stiap kali singgah ke dapur (makan dgn kulit2 sekali)
2. dia buat limau suam (limau suam dgn harapan badan cepat kurus)

then..tadaa!! dia punya bau badan yg tak sedap terutama kat K*****K tu suda tidak ada.. so, dia dgn heppinye ke ofis tanpa memakai deodorant (itula yg dia idamkan dari dulu lagi)

yerla deodorant pon di samping merosakkan baju, ia juga tak elok kan)

then guess what!?

sista: an, ko tau tak aku da tak pakai dedorant lagi sekarag
sayep: ye ke? ala..cmane ko buat?

then.. saya pon ikot juga petua itu..guess what sekali lagi?? tadaaa.. saya pon da stat tak pakai doedorant. hubby saya taknak cuba sebab dia kata lain org, lain caranya..lantakla.. biarkan bau busuk takda sape yg nak dekat.. (buek!)





1 comment:

  1. makan limau denagn kulit2 sekali..ooouii.tapi limau wangi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails