My Owned Preloved Item To Let GO

My Owned Preloved Item To Let GO
my.mini.bundle

Tuesday, May 18, 2010

hidup baru

erm entry today nak cite pasal perubahan yang sayep alami after begelar mom..hehe.. kdg2 dulu rasa tak sabar nak tggu baby 1st ni kuar. so, skrg lagi tak sabar nak tgk dia meniarap, merangkak, berjalan, bercakap, makan n sebut "MAMA"

dulu mama bole...
tdo sesuka hati mama.. penat buat keje je mama tdo jap..  n contd balik bila suke! hehe..

but now.. bagun je.. eh bukan.. biasanya mama tak guna alarm lagi.. aisya yang kejutkan mama =p kul 6 am after susu aisya taknak tdo, mst nak main.. kalau mama tepuk2, aisya nangis.. tapi bila mama tunjuk muka mama n cakap2, aisya punyela tergedik2 senyum nak main.. hehe.. senang je, mama bwk aisya ke luar, bukak tv n aisya akan main sorg2 =) mama pon bole buatkan ayah bfast..
then mama kene tdo malam je sebab kalau nak tdo siang dgn aisya, keje rumah tak siapla jwpnye.. patu kang baru nak lelap je aisya mintak di buai.. so, baikla mama buat keje dari bercite2 utk tdo =)

(p/s: utk bakal ibu, kalau ada masa free plsla tdo.. lantakla hubby nak cakap ape.. sebab after deliver je hidup kite mmg tak cool lagi.. tdo tak ckup.. even saya pon penat bersalin belum abis lagi sebab masuk wad after deliver je trus kene jaga anak sndr)

dulu mama bole..
masakkan ayah lauk thari n lauk malam yang lain..

tapi sekarang tak sempat.. mama masak 1 lauk je then mama akan bagi ayah makan utk 2 kali.. huhuhu nak buat cmana, kalau ada yang ringan tulang takpela..ni kene buat sorg2 sume.. susah =p

dulu mama bole..
kluar pegi pasar waktu pagi b4 ayah g keje sebab nak carik lauk

tapi sekarang nak kuar pon takot aisya bangun n nangis..huhu so, kite makan je ape yang ade ek aisya =)

dulu mama bole..
ajak ayah g tesco ke manela beli barang dapo.

tapi sekarang rasanya tak pernah lagila.. kalau terdesak pon pergi ber3 dan ayah sorg je yang turun. tupon kdg2 ape yang mama pesan tak banyak sebab takot ayah lupe n tak pandai carik

dulu mama bole...
concentrate dgn thesis mama.. ayah work je mama pon stat buat sikit n contd petang n malam..

tapi sekarang, limited sangat masa.. nak buta kene tgu aisya tdo sebab nak focus susah.. slalu ayat mama tergantung, patu nak contd balik dah lupe da idea sume..."ya allah, permudahkanla aku utk abiskan thesis ni mengikut masa yang betol, amin!"



dulu mama bole
sapu sampah, kmas umah n cuci baju patu kang trus lipat dgn cepat.. 1 jam mama bole siap sume..

tapi sekarang, kdg2 2 hari baru siap.. baju ayah pon mama tak sempat iron..hehehe =p

dulu mama bole
mandi dgn lamanya.. gosok sana gosok cni, berangan, sampoo, sabun dgn syok skali.. cuci muke, berus gigi..scrub. mask sumela..

tapi sekarang, mandi bukak pintu takot aisya nangis tak dgr, patu sambil mandi sambil pangil "aisya!" "aisya!".. patu kdg2 tu dahla nak cuci muke n berus gg tak sempat, lap badan pon tak sempat.huhuhuhu kadang2 lagi best, ayah balik baru mama mandi.kekeke..

dulu mama bole
surf internet berjam2 lamenye..

tapi sekarang, baru nak on pc je aisya da buat2 batukla.. terjaga dari titunla, merengekla.. macam tau2 je mama dia nak membuang mase..kekeke so, kenela layan aisya dan siapkan dia dulu =p





2 comments:

  1. The day came when it was her birthday, her birthday at the age of 20, that is a special day for a girl. Every girl will strive to make this day to be meanful as much as possible, I never forgot the moment when I held the special gift:A pair of MBT Lami Shoes in front of her, tears ran from her eyes, She was moved facing my special gift. I never thougt she would like that. Friends around said high of the gift, and everybody just forced me to confess the source of the MBT Shoes Clearance Sale, I had thought never told them this secrety, but I can not manage their constrain. When they learned that my gift for my love is from an online store, they just jumped into the sky and express that they all would like to buy the MBT Anti Shoes Cheap on line. To my surprise, one week later, I found that all of the friends took part in the party that day,everyone with a pair of MBT Voi Shoes.

    Four years later,the girl became my pretty wife, She had accept four pairs of MBT Shoes, I can only say:MBT Shoes brought my wife! Today we are still enjoy the healthy life that MBT Shoes Sale brought to us! thanks for the MBT shoes!

    Indeed, The BRAND:MBT had brought us an unusual Concept for health,that is:walking or jogging is an enjoyment!When we walking,we are Massaging for our feet, and the health of our feet is related to our heart and other organs. But walking or jogging needs a pair of good shoes. MBT Shoes satisfied people's demands, the MBT Chapa Men Shoes is a best choice for men from all over the world.nowadays, more and more men choose the MBT Sport Men Shoes as their equipment when it is the time do exercise.

    In addition, the MBT Company has recently produced some new arrivals:MBT Kisumu 2 Sandal for people simulates barefoot walking for improved gait and fitness.MBT Habari Sandal will give you an unusual summer:crisscrossing leather straps shape a comfy sandal featuring a patented Masai Sensor sole that has a soft surface similar to walking on a sandy beach. Wearing MBT Walking Shoes Sale to close the nature, to know our earth again. Love nature love peace, for White-collar workers,students,Ladies who love shopping,this is true in particular.Choose Cheap MBT Shoes maybe you can experience an taste that differs from others.

    ReplyDelete
  2. McM tU lAa kItA kLO DAH aDa aNaK KEcIk nI...sIti pUn mCm Tu GaK sKrG...hHUhuU

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails