bila tengok gambo mcm rendang jer..hehehe sbnrnya mmg teringin nak masak rendang tapi stock kerisik mmg takde.. so try resepi ayam madu.. alahai, madu kat umh tggal sikit je rupanye.. takpe2 kiter try gak.. so, tu hasilnyer..
komen en suami: asal mcm rasa bawang terlebeh jer? huhuhu
kalau ada yang nak terai..oke!
1. Perap ayam dgn kunyit + garam then goreng sehingga garing. pastu ketepikan
2. Panaskan minyak n tumis sehingga garing (* 3 ulas bwg putih, 4 ulas bwg merah, 2 cm halia), masukkan 3 sudu serbuk kari ayam + daging n gaul rata. kemudian masukkan madu (ikut suka ye banyak mana) after da oke masukkan ayamtadi n gaul rata.
3. tadaa da siap!
bau sedap sebab ada serbuk kari =p
makanla dengan nasik putih.. tapi seperti biasenyer, en suami nak mkn dgn ini =p kali ni buat nasik grg belacan.. haaa barula rasa sket..kalo tak boring gak
No comments:
Post a Comment