My Owned Preloved Item To Let GO

My Owned Preloved Item To Let GO
my.mini.bundle

Tuesday, November 8, 2011

Rumah Baru

Assalamualaikum w.b.t

Da lama tak update belog atas sebab2 di bawah:-
1. sebok
2. busy
3. penat
4. berebut pc dgn en s + aisya

tapi nak update jgk n sekadar berkongsi cerita ...

last few months bila da stat keje, saya berangan2 n mula pk nak beli umah sendiri.. sebab umah sekarang quarters n tak dapat nak buat ape2. even nak cat pon tak bole...so, we decide to buy new house.. mula2 mmg nak beli sub-sale sebab dgn harga market value kdg2 bole mark-up lagi, kita bole beli umah yg da ready made which include renovation, grill n so on.. (kdg2 bole dapat cash buta2 aje). tapi sebab hubby serik kene tipu dgn org kita, so we decide utk beli umah baru n renovate ikot kemampuan sendiri..

tadaaa!!!










rumah baru kiter beli kat Seri Austin @ RM300K.. 20 x 70 from UEM Land

akhir bulan 10 haritu dapat kunci n kena bayar extra charges of:-
1. penalty of late payment (bayaran standard developer konon2nyer kite lambat disburse loan)
2. TNB @ RM270
3. Cukai tanah @ 5% from OMV
4. Security guard deposit @ 1.5 years
5. Deposit renovation (refundable)

bla3.. dapat RM2000 gakla abis masa ambik kunci tu... lepas dapat kunci benda pertama ktorg tengok ialah defect umah tu..

standardla kan.. tapi bole dibaiki after buat complain!

yg pastinya I loikee sebab umah menghadap hutan sesuaila dgn sifat I yg tak gemar sangat face 2 face dgn jiran..kikikiki.. cop!! jiran sebelah kiri I Malay k... bole geng!!





1 comment:

  1. an masyuknya skg, pakai rush jgk ke? waaa so impress :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails