My Owned Preloved Item To Let GO

My Owned Preloved Item To Let GO
my.mini.bundle

Thursday, August 19, 2010

demam campak + meniarap


okeh! saya mulakan dgn berita gembira dulu la yer.. today, iye today..19/8/2010 anak saya, aisya suda pandai meniarap..at last okeh! lama benar saya tunggu "si gem" ni nak meniarap.. biasanya during 4 month da pandai da tapi si gem ni  mmg gem so lambatla.. i noticed few week ni dia asik tdo mengiring je.. mak cakap kalau da mengiring tu jap lagi meniarapla..tunggu punye tunggu tidak jugak okeh! sekali tu last week hari selasa tetibe aisya kene demam campak! sib baik saya ada kat rumah angah dgn emak..so, mak kata bagi minum air kelapa n lumur pada badan sekali.. ok
bila da bagi, trus malam tu aisya macam udang kene bakar..huhu.. merah2 da kuar! huhu..esoknya, da takda..kejap betol budak ni punya campak.. takut juga kluar tak abis tapi org kate minum air kelapa akan kluar habis..
lagi satu tips, jangan mandikan bb sampaila campak betol2 kering atau hilang ok.. (aisya da seminggu 2 hari tak mandi ok..hehe)
ni kepala terbalik! haha
badan dia..mulatnyer!
pipi pon ..huhu tombam!




so, ape lagi..trus g klinik ambik ubat gatal + calamine lotion

gatal agaknya kene campak ni..aku pon da lupe rasa dia

after bagi air kelapa..trus macam udang kene bakar oke!
horey! saya da puteh la mama =p


aleh2 je baik campak dia pandai meniarap!..hehehe

tapi dia meniarap kelakar sket.. angkat2 bontot..apekah maknanya? hahaha

momento masa gigih nak meniarap
horay!!
yg ni mama kurang paham ape motif angkat bontot..nak "gostan" ke?

dan... tadi pagi sebok kat dapo, dia pon sebok kat depan..exited sangat nak meniarap sampai jatuh dari tilam..huhu 
tapi
tetap gak dapat meniarap.."cakk!!" haha

in conclusion, aisya meniarap semasa umur 5 month and 3 weeks.. =p

jom tengok video budak "gem" ni meniarap!! hehehe


yg ni pula tanda suda puas hati!

ok.. itu cerita demam campak + meniarap! =)




1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails